داشتن یک زندگی شاد، امروزه تبدیل به یک معضل برای خانواده ها شده است و با بروز اتفاقات منفی و بیماری و آمار مرگ و میر شاید شما هم با خودتان فکر می کنید چنین حس و حالی وجود ندارد. 

در این مقاله ، من فرزانه پورشعبان، تصمیم دارم 10 روش برای داشتن زندگی شادتر را به شما معرفی کنم که با کمک آنها، می توانید کیفیت زندگی تان را متحول کنید و شادی و آرامشی که بدنبالش هستید برسید. با من همراه باشید…

راه های داشتن یک زندگی شادتر

 

فقط با گفتن این جمله «من زندگی شادی دارم» نمی توانید به حس و حال خوب برسید؛ مخصوصا اگر به افسردگی دچار باشید. نکته ای که نباید فراموش کنید این است که هیچ حس خوبی در این دنیا بدون کار و تلاش بدست نمی آید.

برای داشتن حس خوب باید در حد یک مبارزه پر فراز و نشیب با یک حریف قدر تلاش کنید. پس آستین هایتان را بالا بزنید و آماده مبارزه باشید؛ زیرا هر چقدر هم که این مبارزه چالش سختی باشد، در نهایت برنده شما هستید.

برخی از افراد از روش های پیشنهادی رسانه ها و کتاب ها استفاده می کنند؛ ولی در نهایت به شادی نمی رسند. اگر هم به شادی دست یابند، برایشان دوامی ندارد.

1- ورزش کردن

 

شاید برایتان کلیشه ای شده که تقریبا برای درمان هر دردی، ورزش کردن را به شما پیشنهاد می کنند. جالب است بدانید که ساختار بدن انسان برای فعالیت بدنی منظم طراحی شده است.

اجداد ما در طول زندگی خودشان دائما در حال شکار و مبارزه بودند. داشتن یک زندگی بی تحرک، بخش اعظمی از زندگی مدرن است که افسردگی همه گیر را به همراه داشته است.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند، افرادی که به افسردگی دچار بودند و به انجام تمرین های هوازی پرداختند، به اندازه افرادی که تحت درمان دارویی بودند، از شر افسردگی رها شدند.

علاوه بر این، ورزش کردن باعث ترشح هورمون های زیادی در بدن می شود که برای جلوگیری از افسردگی و بهبود خلق و خوی انسان بسیار مفید هستند. ورزش های هوازی، یوگا، وزنه برداری، پیاده روی و موارد دیگر برای رهایی از افسردگی موثر است.

برای رسیدن به نتیجه مطلوب، باید هر هفته 3 تا 4 جلسه، و در هر جلسه، حداقل 20 دقیقه ورزش کنید و این کار را برای مدت هشت تا 14 هفته انجام دهید.

برای درمان افسردگی و اضطراب، ورزش هایی با شدت متوسط ​​مانند: راه رفتن سریع نسبت به ورزش های سنگین موثرترند.

ورزش های تلفیقی گزینه خوبی برای این کار هستند؛ مثلا اگر می خواهید برای انجام کاری به بیرون از منزل بروید، از دوچرخه استفاده کنید. یا با انجام باغبانی و بلند کردن اصولی وسایل منزل و مرتب کردن آن ها، دیگر نیازی به استفاده از دمبل یا تردمیل ندارید.

2- برای خودتان یک رژیم غذایی ضد التهابی انتخاب کنید

 

زمانی که میکروب ها به بدنمان حمله می کنند، دچار التهاب می شویم. التهاب معمولا با گرما، قرمزی، تورم و درد همراه است.

در واقع، بدن ما برای محافظت از ما التهاب را به وجود می آورد تا عامل بیماری زا را از بین ببرد. اما این التهاب همیشه هم خوب نیست. مثلا در بیماری هایی که در نتیجه نقص سیستم ایمنی بدن به وجود می آیند ( دیابت نوع 1، آرتریت روماتوئید و اوپوس ) بدن ما به اشتباه به بافت های سالم خودش حمله می کند و دچار التهاب می شود.

زمانی که بدن دچار التهاب بیش از حد شود، بیماری های قلبی ، بیماری آلزایمر و پارکینسون و سایر اختلالات مرتبط با سن، از جمله سرطان، بیشتر از گذشته بروز می کنند؛ بنابراین کنترل التهاب برای سلامتی جسمی و روانی مهم است.

یکی از قدرتمندترین روش ها برای کنترل التهاب استفاده از رژیم غذایی مناسب است. رژیم ضد التهابی شامل: غذاهای کاملاً غیر فرآوری شده، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر فراوان است.

اگر می خواهید التهاب بدنتان را از بین ببرید، می توانید در رژیم غذایی تان سبزیجات، ماهی های پرچرب و ماهی های آب شیرین، غلات سبوس دار، روغن زیتون و سایر مواد غذایی مفید را قرار دهید.

3- از روغن ماهی و ویتامین D استفاده کنید

 

روغن ماهی و ویتامین D برای سلامت عاطفی شما مفید هستند. این دو ماده به قدری مهم هستند که تمام افراد دنیا باید آن ها را به اندازه کافی مصرف کنند.

برای اینکه بدانید مصرف چه مقدار از این دو ماده برایتان مناسب است، حتما قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.

4. از گیاهانی که به درمان افسردگی کمک می کنند استفاده کنید

گل راعی: این گیاه که معمولا در اروپا رشد می کند، برای افرادی که خلق و خویشان تند شده، بسیار مناسب است. اگر به این گیاه دسترسی ندارید می توانید از قرص ها و داروهایی که حاوی این گیاه هستند استفاده کنید.

دوز معمولی این گیاه 300 میلی گرم و سه بار در روز است. اگر می خواهید تاثیر کامل این گیاه را ببینید، باید دو ماه آن را مصرف کنید.

البته یادتان باشد که مصرف هر گیاهی ممکن است برایتان خوب نباشد؛ به همین علت قبل از مصرف این داروها، با یک پزشک خوب مشورت کنید.

SAMe) S-adenosy-L-metionionine): نوعی مولکول طبیعی است که در سراسر بدن وجود دارد، SAMe («سامی» تلفظ می شود) به عنوان یک داروی ضد افسردگی مصرف می شود و یکی از درمان های مناسب برای رفع درد آرتروز است. برای مصرف این مولکول، می توانید پس از مشورت با پزشک، قرص هایی که حاوی ترکیبات butanedisulfonate هستند را تهیه کنید.

دوز معمول روزانه این دارو بین 400 تا 1600 میلی گرم است و معمولا با معده خالی مصرف می شود. دوزهای کمتر این دارو را (کمتر از 800 میلی گرم) یک بار در روز و نیم ساعت قبل از صبحانه مصرف کنید.

اگر می خواهید دوزهای بیشتر را مصرف کنید، آن را تقسیم  کنید و نیمی از آن را نیم ساعت قبل از صبحانه و نیم دیگر را قبل از ناهار مصرف کنید.

گیاه ریشه طلایی: تحقیقات نشان داده است که مصرف این گیاه، باعث بهبود خلق و خو و تقویت حافظه می شود.

می توانید قرص های 100 میلی گرمی یا کپسول های حاوی عصاره این گیاه، که حاوی سه درصد روزاوین و یک درصد سالیدروسید است را تهیه کنید. معمولا در طول روز، دو بار این قرص را مصرف می کنند (یکی صبح و یکی در اوایل بعد از ظهر).

در صورت نیاز، پس از تایید پزشکتان می توانید این میزان را تا 200 میلی گرم در روز افزایش دهید.

5- انجام تمرینات تنفسی

 

کنترل و مدیریت تنفس، یکی از راهکار های مفید در دستیابی به آرامش و حالت ذهن آگاهی و تمرین های موثر برای داشتن یک زندگی شادتر است. در حال حاضر، اپلیکیشن های مختلفی برای گوشی موبایل ساخته شده که به شما کمک می کنند تا تمرینات تنفسی را به نحو احسن انجام بدهید.

می توانید این تمرینات را در هر موقعیتی انجام دهید؛ اما بهتر است هنگام انجام تمرین بنشینید و پشتتان را صاف کنید.

یکی از این تمرینات تمرین 4-7-8 است. این تمرین را طبق مراحل زیر انجام دهید:

  • دهانتان را ببندید و از طریق بینی، هوا را به داخل ریه تان  هدایت کنید و این حرکت را به مدت زمان 4 شماره انجام دهید؛
  • نفستان را به مدت هفت شماره نگه دارید؛
  • از دهانتان هوا را به اندازه 8 شماره و به آرامی خارج کنید (بازدم دو برابر دم طول میکشد)؛
  • در زمان بازدم (بیرون دادن نفس) دهانتان را کاملا باز کنید و هوا را با صدای ملایمی خارج کنید؛
  • حالا دوباره هوا را به داخل ریه هایتان هدایت کنید و این کار را 4 بار دیگر انجام دهید.

این تمرین مثل یک آرامش بخش طبیعی برای سیستم عصبی تان عمل می کند. اگر در تنفس مشکلی دارید، تمرین را سریع انجام دهید.

بعد از انجام مداوم این تمرین، ریه های قوی تری خواهید داشت و بیشتر از گذشته می توانید نفس خود را نگه دارید.

6- درمان شناختی رفتاری (CBT)

 

این درمان، یک روان درمانی نسبتاً جدید است که به بیماران کمک می کند تا بر افکار و دیدگاه های منفی خودشان غلبه کنند.

تحقیقات نشان داده که این روش درمانی، از موثرترین راه های از بین بردن اضطراب و افسردگی است. دوره کامل درمان بین 14 تا 16 جلسه است، و بعد از این دوره، جلساتی برای حفظ بهبودی در طول سال برگزار می شود.

درمان شناختی رفتاری را می توان به صورت تک نفره یا گروهی انجام داد و افراد می توانند با کتاب های خودیاری یا برنامه های آنلاین آن را انجام دهند یا در جلسات حضوری شرکت کنند.

7- برای بیشتر خندیدنتان یک راهکار موثر داشته باشید

 

لبخند زدن و به خصوص خندیدن باعث تقویت خلق و خو می شود. شاید برایتان غیر قابل باور به نظر برسد، اما یكی از راه های موثر برای ایجاد سریع حس خنده، یوگای خنده است. اولین بار پزشكی از بمبئی هند به نام دکتر مادان كاتاریا، «باشگاه خنده های دسته جمعی» را در مارس 1995 با تعداد بسیار کمی از افراد برگزار کرد.

هم اکنون، بر اساس آمار وب سایت رسمی یوگای خنده، بیش از شش هزار باشگاه خنده های دسته جمعی در 60 کشور جهان وجود دارد.

روشی که در باشگاه های خنده استفاده می شود بسیار ساده است. پس از تمرینات کوتاه مدت و انجام تمرینات تنفسی به سرپرستی یک رهبر آموزش دیده، از شرکت کنندگان می خواهند که خنده را با صدای بلند «هه هه» و «ها ها» شبیه سازی کنند. پس از مدتی، این خنده «ساختگی» به سرعت تبدیل به خنده واقعی و مسری می شود و ممکن است نیم ساعت یا بیشتر ادامه داشته باشد و در پایان شادی بر جای می ماند!

تحقیقات نشان داده که مشارکت منظم در باشگاه های خنده، باعث بهبود سلامت عاطفی و جسمی از طریق کاهش قابل توجه هورمون استرس (کورتیزول) می شود و این تاثیر برای مدت زیادی در بدن افراد باقی مانده و برای داشتن یک زندگی شادتر به شما کمک می کند.

8- محدود کردن استفاده از رسانه های مختلف

 

در دنیای امروز، بسیاری از ما در حجم انبوهی از رسانه ها غرق شدیم. رسانه هایی که بعضا بی اهمیت و بدون بازدهی هستند و فقط وقت و انرژی ما را هدر می دهند.

رایگان بودن و تنوع زیاد رسانه های اجتماعی، باعث شده که ما از روابط انسانی فاصله بگیریم و در دنیای مجازی غوطه ور شویم.

از امروز شروع کنید و برای یک هفته، 25 درصد کمتر از قبل از رسانه هایی مانند: تلویزیون، وب، ایمیل، پیام کوتاه و غیر استفاده کنید.

در عوض، این وقت را به گردش در طبیعت، ورزش یا ارتباط چهره به چهره با دوستانتان بگذرانید یا یک پیاده روی ساده در سطح شهر انجام دهید.

بعد از یک هفته، مطمئنا از نتیجه این صرف وقت در دنیای واقعی شگفت زده خواهید شد. هفته بعد از آن 25 درصد بیشتر وقتتان را به دور از رسانه ها بگذرانید و این کار را تا جایی ادامه دهید که احساس کنید در زندگی به تعادل و شادی رسیده اید و احساس خوبی دارید.

9-بخشش را از یاد نبرید

 

یکی از کلید های سعادت بخشش است. بخشش به معنی فراموش کردن نیست؛ به معنی رها کردن خودتان از کینه و دشمنی است.

اگر کسی به شما بدی کرده، بدی او را فراموش نکنید؛ اما ببخشید تا از احساس بد رها شوید.

تحقیقاتی که جدیدا انجام شده، تأیید کرده که کسانی که می توانند در زمان مناسب، به سرعت و به راحتی ببخشند، از سلامت عاطفی بهتری برخوردار هستند.

در مقابل، کسانی که افکار منفی دارند، کینه ورزی می کنند و دائما احساس می کنند قربانی شدند، مانند آهنربای افسردگی هستند و روحیاتشان را به سرعت از دست می دهند.

خوشبختانه می توانید توانایی بخشش را در خودتان پرورش دهید. اگر این کار برایتان سخت است، می توانید از یک مشاور یا روان شناس کمک بگیرید یا از نظرات روان شناسان برتر درباره راه های بخشش، استفاده کنید.

10- قدردانی را تمرین کنید

 

یکی از مهم ترین راه های داشتن یک زندگی شادتر ، توانایی قدردانی کردن است. شاید جزو آن دسته از افرادی هستید که بعد از میل کردن غذا «الهی شکر» می گویید و از خدای خود بابت این غذا تشکر می کنید.

این قدردانی را قبل یا بعد از کارهای روزمره هم انجام دهید؛ مثلا: قبل از اجرای کنسرت و اپرا، قبل از اینکه یک کتاب را باز کنید، قبل از شنا کردن، نقاشی کردن، شمشیربازی، بوکس، پیاده روی، بازی و … این کار را تمرین کنید تا ملکه ذهنتان شود.

یکی از روش های موثر برای این کار نوشتن خاطرات و وقایع است. می توانید هر روز یا هر هفته، یک یادداشت بنویسید و از تمام چیزهایی که در حال حاضر دارید، قدردانی کنید.

اگر امروز بارانی است و این باران حالتان را خوب می کند آن را بنویسید. اگر گلی دیدید و از دیدن آن لذت بردید آن را یادداشت کنید. اگر توانستید در این هفته فرصت دیدن غروب آفتاب را داشته باشید از آن قدردانی کنید.

سخن پایانی

داشتن یک زندگی شادتر موهبتی نیست که بدون تلاش و کوشش به دست بیاید. اگر می خواهید زندگی شادتری داشته باشید، باید وقت و فعالیت های خودتان را مدیریت کنید تا بیشتر خودتان را در معرض احساسات خوب و شاد قرار دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *