تاریخچه مایکروسافت

مایکروسافت

 

شرکت مایکروسافت  Microsoft Corporation از بهترین شرکت های تجاری فعال در زمینه کامپیوتر است و الان یکی از ابر قدرت ها در این زمینه است. یکی از محصولات قوی مایکروسافت، ویندوز است که خیلی از مردم جهان از آن استفاده میکنند.یک شرکت آمریکایی چند ملیتی با89000 کارمند در 105 کشور دنیا است که در زمینه فناوری‌های رایانه‌ای فعالیت می‌کند. مایکروسافت در زمینه طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارائه خدمات نرم افزاری برای وسایل کامپیوتری فعال است. دفتر مرکزی مایکروسافت در ردموند، واشنگتن در ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

 

تاریخچه تاسیس مایکروسافت :

 

پل آلن و بیل گیتس، دوستان دوران دبیرستان بودند. هر دوی آن‌ها استعداد و علاقه‌ی زیادی به دنیای کامپیوترها داشتند. آن‌ها در سال ۱۹۷۲ تصمیم گرفتند به کمک یکدیگر، شرکت مستقل خود را تأسیس کنند. اولین همکاری آن‌ها، شرکت Traf-O-Data بود که نرم‌افزاری برای کنترل ترافیک عرضه کردند. زمانی که گیتس در هاروارد مشغول به تحصیل بود، آلن توانست مدرک خود را از دانشگاه ایالتی واشنگتن دریافت کند.

پل و بیل با مطالعه‌ی مقاله ای در مورد کامپیوتر جدید Altair 8800 که توسط مجله‌ی پاپیولار الکترونیکی منتشرشده بود، علاقه‌مند شدند که یک کامپایلر (مفسر) زبان BASIC برای این دستگاه توسعه دهند. آن‌ها با مدیر شرکت MITs که تولیدکننده‌ی این کامپیوترها بودند، تماس گرفتند و ادعا کردند که مفسری برای این دستگاه آماده کرده‌اند.

این ادعای آن‌ها به علت در اختیار نداشتن دستگاه Altair 8800، حقیقت نداشت. به هر حال مدیر شرکت با ملاقات حضوری آن‌ها موافقت کرد و پس از آن، بیل و پل شروع به برنامه‌نویسی یک شبیه ‌ساز برای این سیستم کردند. پل وظیفه‌ی توسعه‌ی شبیه‌ ساز دستگاه و بیل وظیفه‌ی برنامه‌ نویسی مفسر را بر عهده داشت. در روز ملاقات حضوری در آلبوکرکی، آن‌ها توانستند مدیر شرکت را برای توسعه‌ی مفسر اصلی راضی کنند. بیل گیتس و پل آلن، مایکروسافت را در چهار آوریل سال ۱۹۷۵ تأسیس کردند.

سرانجام بعد از تلاش های خستگی ناپذیر آنها، در تاریخ ۴ آوریل سال ۱۹۷۵ شرکت مایکروسافت با مدیر عاملی   بیل گیتس تاسیس شد. آنها بعد از گذشت ۲ سال با مکاتباتی که با ژاپن کردند و توافقاتی که حاصل شد، اولین دفتر بین المللی خود را در ژاپن تاسیس کردند و بعد از گذشت ۲ سال هم از این موضوع، یعنی در سال ۱۹۷۹ به دفتر جدید خود در واشینگتن آمریکا نقل مکان کردند.

 

تصویر کارمندان مایکروسافت در سال1978 :

 

از راست به چپ: بالا: جیم لین، باب والاس، استیو وود

وسط: گوردون لتوین، مارک مکدونالد، باب گرینبرگ، باب او-ریر

پایین: پل آلن، مارلا وود، اندرآ لوئیز، بیل گیتس

 

دلیل نامگذاری شرکت :

نام شرکت ابتدا به صورت Micro-soft نوشته می شد ولی به مرور زمان به صورت فعلی در آمد؛ Microsoft مخفف MICROcomputer SOFTware است؛  دلیل نامگذاری شرکت به این اسم این است که بیل گیتس مؤسس شرکت، آن را با هدف نوشتن و توسعه نرم افزارهای میکروکامپیوتر ها تأسیس کرد.

 

همکاری با شرکت IBM :

در سال 1980 مایکروسافت به دنیای بزرگ سیستم عامل وارد شد. آن‌ها اولین محصول خود را به‌ صورت نسخه‌ای از یونیکس با نام Xenix عرضه کردند. حضورموثرمایکروسافت دراین بازار با عرضه‌ی MS-DOS شروع شد. شرکت IBM برای توسعه‌ ی سیستم‌ عامل کامپیوترهای شخصی خود، با مایکروسافت وارد مذاکره شد. نتیجه‌ی مذاکرات،انعقاد قراردادی بود که طی آن، مایکروسافت متعهد شد که نسخه‌ای از سیستم ‌عامل CP/M برای کامیپوترهای شخصی IBM توسعه بدهد. بیل گیتس برای اجرای قرارداد، نسخه‌ ای از سیستم‌عامل 86-DOS را به قیمت ۵۰ هزار دلار خریداری کرد تا این سیستم عامل این امکان را داشته باشد که با ریزپردازنده‌های اینتل بدون مشکل و به خوبی کار کند. پس ازاجرای تغییرات اساسی در این سیستم‌عامل، مایکروسافت آن را با نام MS-DOS برای کامپیوترهای شخصی IBM عرضه کرد. IBM، نام این سیستم ‌عامل را به PC DOS تغییر داد. سیستم عامل ساخته شده بیل گیتس در سال 1985 توانست 85 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص دهد و موجب شد که درآمد فروش مایکروسافت به 100 میلیون دلار برسد.

پس از اینIBM اولین کامپیوترها شخصی خود را در سال ۱۹۸۱ عرضه کرد، مایکروسافت همچنان مالکیت خود را روی MS-DOS حفظ کرد. این شرکت بایوس‌های کامپیوترهای شخصی را تحت قانون کپی‌رایت حفظ کرده بود. شرکت‌های دیگر برای تولید کامپیوترهای شخصی باید این بایوس‌ها را به‌صورت مهندسی معکوس، توسعه می‌دادند. محدودیت کپی ‌رایت روی سیستم ‌عامل لحاظ نشده بود و همین باعث شد که،‌ پس از مدتی مایکروسافت به عرضه‌کننده‌ی اصلی سیستم‌ عامل برای کامپیوترهای شخصی تبدیل شود؛ زیرا سایرشرکت ‌ها به جز IBM برای توسعه‌ی سیستم‌ عامل کامپیوترهای شخصی خود به بیل گیتس و همکارانش نیاز داشتند.

 

ورود مایکروسافت به انتشارات :

مایکروسافت در بخش انتشارات نیز حضور یافت و بخش Microsoft Press را برای کارهای انتشاراتی تأسیس کردند .پل آلن در همان سال ۱۹۸۳ به خاطر ابتلا به سرطان خون از شرکتی که خودش تأسیس کرده بود، استعفا داد.

 

میلیاردر شدن بیل گیتس:

همکاری مایکروسافت و IBM باعث عرضه ی سیستم ‌عامل OS/2 در آگوست سال ۱۹۸۵شد. هم چنان بیل گیتس و همکارانش توسعه‌ی سیستم ‌عامل اختصاصی خودشان را انجام می دادند. آن‌ها در نوامبر سال ۱۹۸۵ ویندوز را به‌عنوان افزونه‌ای گرافیکی برای MS-DOS معرفی کردند. در مارس سال ۱۹۸۶، دفتر اصلی خالق ویندوز به ردموند منتقل و سهام آن‌ها نیز به‌صورت عمومی عرضه شد. این اقدام او باعث افزایش سهام و سه برابر شدن ارزش شرکتش در مدت زمان یک سال شد. همین عامل سبب میلیاردر شدن بیل‌گیتس در سن 31 سالگی شد وتعداد زیادی از کارمندان این شرکت نیز میلیونر شدند.

 

همکاری مایکروسافت و اپل :

بیل گیتس طی دیدارهایش با استیو جابز، قراردادهایی به‌ منظور توسعه‌ی نرم‌افزارهای مختلف برای کامیپوترهای مکینتاش امضا کرده بود. برنامه ‌نویسان مایکروسافت تعداد زیادی نرم‌افزار برای کامپیوترهای شرکت اپل تولید کردند؛ اما با معرفی ویندوز در سال ۱۹۸۵، اپل شرکت مایکروسافت را به نقض قوانین کپی‌رایت و کپی‌برداری از طراحی‌های خود متهم کرد. این اتفاق شروع درگیری‌های نسبتا سخت میان این دو شرکت شد. در سال‌های پس از عرضه‌ی ویندوز، استیو جابزاظهار نظرهای تند در مورد بیل گیتس و محصولاتش را بیان میکرد  و گیتس نیز جابز و شرکتش را به بی‌دقتی و دانش پایین متهم می‌کرد.

اختلاف مایکروسافت ودولت امریکا :

در آوریل سال ۱۹۸۷، مایکروسافت نسخه‌ی اختصاصی OS/2 خود را به تولیدکنندگان قطعات کامپیوتری عرضه کرد. درسال ۱۹۹۰، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، ردموندی‌ها را به نقض همکاری با IBM متهم کرد. این اتهام، شروع یک دهه دعوای حقوقی مایکروسافت با دولت آمریکا بود. با این شرایط نیز، بیل گیتس در زمان این دعواهای حقوقی بیکار نبود و تیم برنامه‌ نویسی خود را به توسعه‌ی محصولی دیگر با نام Windows NT مشغول کرد. ویندوز ان‌تی یک سیستم‌عامل ۳۲ بیتی بود که بر پایه‌‌ی OS/2 تولید می‌شد. این ویندوز در جولای سال ۱۹۹۳ به همراه API برنامه ‌نویسی ۳۲ بیتی عرضه شد. وقتی IBM از محصول جدید مایکروسافت مطلع شد، همکاری آن‌ها در قرارداد OS/2 به طور کامل پایان یافت.

 

 

نرم افزار های افیس :

در سال 1990 مجموعه نرم افزار های افیس عرضه شد. این مجموعه شامل نرم‌افزارهای کاربردی از جمله مایکروسافت ورد و مایکروسافت اکسل بود. این نرم‌افزارها برای تولید و ویرایش متون و جداول کاربرد داشتند.

 

ارائه نسخه سوم ویندوز :

در دهه 90 فروش سیستم عامل بخش اصلی درآمد شرکت مایکروسافت را تشکیل می‌داد. نسخه 3 ویندوز در سال 1990 ارائه شد و انتخاب ان به عنوان بهترین رابط کاربری برای رایانه‌های سازگار با IBM در ژوئن سال 1990 سبب به شهرت رسیدن این ویندوز شد.

ویندوز 3 به کاربران این امکان را می‌داد که به راحتی به برنامه‌های قدیمی تحت DOS دسترسی داشته و  راحتی استفاده در شکل ظاهری مک را نیز برای آنها فراهم می‌کرد. با توجه به اینکه رایانه ‌ها برای اجرای ویندوز 3 کماکان نیازمند سیستم عامل MS-DOS بودند، DOS و ویندوز دو محصول مکمل به حساب می‌آمدند. بدین ترتیب مایکروسافت، به طور موثری درآمد حاصل از سیستم عامل را به ازای هر رایانه به دو برابر افزایش داد.

 

محکوم شدن مایکروسافت :

یکی از حرکت‌های هوشمندانه‌ی مایکروسافت که در سال ۱۹۹۴ آن‌ را مجبور به دفاع در دادگاه کرد، دریافت حق مجوز از شرکت‌های تولیدکننده‌ی قطعات کامپیوتری بود. ردموندی‌ها طی قراردادی که با شرکت‌های تولیدکننده‌ی سخت‌افزار (OEM) می‌بستند،‌ در قبال تولید هر کامپیوتر از آن‌ها حق مجوز دریافت می‌کردند. شرکت مورد نظر اگر از سیستم‌عامل مایکروسافت استفاده می‌کرد، باید حق مجوز را به این شرکت پرداخت می‌کرد. نکته‌ی جالب این بود که حتی اگر این شرکت از هیچ‌یک از محصولات مایکروسافت استفاده نمی‌کرد، باز هم باید مبلغی برای هر پردازنده یا محصول به ردموندی‌ها پرداخت می‌کرد. این حق مجوز که به ازای هر پردازنده دریافت می‌شد از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴، درآمد سرشاری به سوی مایکروسافت سرازیر کرد. در نهایت در ۲۷ جولای ۱۹۹۴، وزارت دادگستری ایالات متحده‌ی آمریکا، مایکروسافت را به خاطر ۶ سال دریافت حق مجوز ناعادلانه و تأثیر منفی روی بازار رقابتی، محکوم کرد.

 

ارائه ویندوزهای 95 و 98 :

در همین سال، سیستم عامل جدید مایکروسافت با نام ویندوز ۹۵ با ظاهر گرافیکی قوی‌تر و امکانات جدید مانند دکمه‌ی استارت و سرویس آنلاین MSN عرضه شد. نکته‌ی جالب این بود که مایکروسافت قصد داشت با عرضه‌ی MSN به رقابت با شبکه‌ی اینترنت بپردازد.

ویندوز ۹۸ ساده‌ترین علت را برای نامگذاری دارد؛ چون در سال ۹۸ به بازار آمد. ویندوز‪2000 هم چون در سال تولید شد و به نام همین سال و‪ “Millenium edition”. به معنی ویرایش هزاره لقب گرفت

 

مرورگر اینترنت اکسپلورر :

این مرورگر، سلاح جدید مایکروسافت در دوران وب بود. ردموندی‌ها این نرم‌افزار را پس از عرضه‌ی نسخه‌های اولیه‌ی ویندوز ۹۵ توسعه دادند و سپس آن را در بسته‌های جدید با نام ویندوز ۹۵ پلاس همراه با سیستم‌عامل عرضه کردند. در سال ۱۹۹۶، محصول جدیدی با نام Windows CE 1.0 توسط غول نرم‌افزاری واشنگتن معرفی شد. این نسخه برای دستگاه‌های با حافظه‌ی رم پایین مانند دستیارهای شخصی توسعه داده شده بود.

 

 

 

تشکیل انجمن«اتحاد اعتماد کامپیوتری» :

در ۱۳ ژانویه‌ی سال ۲۰۰۰، بیل گیتس میز مدیرعاملی مایکروسافت را به دوست و همکار قدیمی‌اش یعنی استیو بالمر تقدیم کرد. گیتس پس از آن به‌عنوان مدیر بخش معماری نرم‌افزار مشغول به کار شد. در همین سال بود که مایکروسافت به همراه تعدادی شرکت بزرگ نرم‌افزاری دیگر، انجمنی تحت عنوان «اتحاد اعتماد کامپیوتری» تشکیل دادند که هدف اصلی آن، محافظت از مالکیت معنوی نرم‌افزارها و جلوگیری از ایجاد تغییرات در آن‌ها بود. منتقدان، مخالفت‌ های شدیدی با این اتحاد داشتند و معتقد بودند قوانین دست و پاگیر آن، کاربران را بسیار محدود خواهد کرد. به هر حال این اتحاد و قوانین آن، سود بسیاری برای تولیدکنندگان نرم‌افزار به همراه داشت.

 

ویندوز XP :

محصول بعدی مایکروسافت در حوزه‌ی سیستم‌ عامل، ویندوز XP بود که طبق اعلام  وبسایت مایکروسافت، XP مخفف شده experience به معنی تجربه ویندوز است ودر ۲۵ اکتبر سال ۲۰۰۱ عرضه شد. این ویندوز ترکیبی از سیستم‌ عامل‌های معمولی و NT مایکروسافت بود که بر پایه‌ی کدهای NT توسعه‌ یافت. ویندوز XP سال‌ها به‌عنوان پرطرفدارترین نسخه‌ از ویندوز استفاده می‌شد و با وجود پایان یافتن پشتیبانی از آن در سال ۲۰۱۴، هنوز در بسیاری از کشورها به وفور از آن استفاده می‌شود.

 

رایانش ابری، ویندوز ویستا و ویندوز ۷ :

ویندوز ویستا که در زبان اسپانیولی به معنای چشم انداز (VIEW) است. “براد گولدبرگ”، مدیرکل توسعه محصولات ویندوز در مایکروسافت، گفته است که نام‌گذاری جدید به این دلیل صورت گرفته که “ایده ی وضوح” را به ذهن متبادر می کند. وی افزوده: “ویندوز ویستا به کاربران امکان می دهد تا دقیقا روی چیزهایی تمرکز کنند که واقعاً نیازمند آن هستند.”

 

 

میتوان گفت سال 2007 یکی از بهترین سالها برای مایکروسافت بود. ویندوز ویستا در این سال همراه با آفیس ۲۰۰۷ عرضه شد و فروش بالای این محصولات، رکوردی عالی برای ردموندی‌ها رقم زد.

بیل گیتس در سال ۲۰۰۸ از سمت مدیریت معماری نرم‌افزار استعفا داد و پس از آن تنها به عنوان رئیس هیئت مدیره و مشاور پروژه‌های اساسی در شرکتش فعالیت کرد. از اتفاقات مهم تاریخ غول نرم‌افزار در سال ۲۰۰۸، عرضه‌ی سرویس رایانش ابری آژور بود. در نهایت در 27 ژوئن 2008 بیل گیتس تصمیم گرفت بیشتر به خیریه‌ای بپردازد که به کمک همسرش آن را تأسیس کرده بودند. بنابراین بیل گیتس از فعالیت‌های خود در شرکت Microsoft کاست و بیشتر مشغول فعالیت روی خیریه شد. درهمین دوران گوشی های لومیای مایکروسافت هم معرفی شدند که با اقبال خوبی مواجه نشدند.

ویندوز۱۰:

یکی از پرسر و صداترین نام ها برای نسخه‌های ویندوز آخرین نسخه است که ویندوز ۱۰ نام گرفت. و برای همه این سوال را ایجاد کرد که چرا مایکروسافت در نامگذاری سیستم عامل جدید، از ویندوز ۸.۱ به سراغ ویندوز ۱۰ رفت و چرا عدد ۹ را برای این ویندوز در نظر نگرفت.

در کنار موج حدس و گمان‌ها جواب اصلی این سوال، جایی در بین صحبت های مسئولان مایکروسافت (در بخش پرسخ و پاسخ آخر کنفرانس) نهفته است. وقتی که سوال می شود: “در مورد نامگذاری صحبت کنید، عجیب به نظر می رسد که از ویندوز ۸ به ۱۰ رفته اید؟” با این پاسخ مواجه می شویم: “وقتی شما این محصول را به طور کامل ببینید فکر می کنم شما هم با ما موافق خواهید بود که این نامگذاری مناسب تر است.”

تغییرات و پیشرفت های عظیمی که مایکروسافت در سیستم عامل جدید خود بوجود آورده موجب شده تا این شرکت ویندوز جدید خود را با شماره  ۱۰ و به نوعی شروع کننده انقلاب مایکروسافت در حوزه سیستم عامل ها معرفی کند.

تاسیس Microsoft Store :

در سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفت که فروشگاه‌های فیزیکی خود را نیز تحت نام Microsoft Store تأسیس کند. اولین فروشگاه رسمی مایکروسافت در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۲۰۰۹ در آریزونا تأسیس شد. در همین سال، ویندوز ۷ که در حال حاضر پرطرفدارترین سیستم‌ عامل کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها در جهان است، عرضه شد. این نسخه از ویندوز با برطرف کردن ایرادات ویندوز ویستا، به سرعت در میان کاربران محبوب شد.

سال‌های پایانی دهه‌ی ۲۰۱۰، رقابت در دنیای گوشی‌ هوشمند به اوج رسید. مایکروسافت که تلاش بالای رقیبانی همچون اپل و گوگل را در این بازار می‌دید، بیکار ننشست و با عرضه‌ی ویندوز موبایل،‌ تلاش کرد در این بخش از بازار نرم‌افزار نیز سلطه‌ی خود را حفظ کند. اگرچه ویندوز موبایل هیچ‌گاه نتوانست مایکروسافت را به بازیگر بزرگی در صنعت گوشی‌ هوشمند تبدیل کند، اما تلاش‌های ردموندی‌ها در این بازار، تجربیات ارزشمندی در اختیار آنان قرار داد.

ویندوز با طراحی مترو:

زبان طراحی مترو زبانی بود که از عرضه‌ی ویندوز فون به مایکروسافت وارد شد. این زبان، طراحی‌های ساده بر پایه‌ی بلوک‌های تعاملی به نرم‌افزارهای مایکروسافت اضافه می‌کرد. ظهور مترو باعث شد طراحی‌ها و برندسازی‌های مایکروسافت در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به کلی تغییر کنند.

 

ویندوز ۸ :

سال ۲۰۱۱، سال عرضه‌ی نسخه‌ی جدیدی از محصول اصلی مایکروسافت یعنی ویندوز بود. ویندوز ۸ در این سال و در ماه ژوئن معرفی شد. عرضه‌ی رسمی ویندوز ۸ در ۲۹ فوریه‌ی سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد.

 

ورود مایکروسافت به سخت افزار :

مایکروسافت با عرضه‌ی ماوس مخصوص خود در سال ۱۹۸۳ به بازار سخت‌افزار نیز وارد شد.

محصول سخت‌افزاری مایکروسافت در بازار تبلت‌ یعنی سرفیس، در ۱۸ ژوئن سال ۲۰۱۲ معرفی شد. سرفیس اولین کامپیوتر تاریخ مایکروسافت بود که تمام قطعاتش توسط این شرکت واشنگتنی تولید می‌شد. از دیگر اتفاقات مهم تاریخ ردموندی‌ها در این سال‌ها می‌توان به معرفی Outlook.com به‌عنوان سرویس ایمیل رقیب جی‌میل، عرضه‌ی ویندوز سرور ۲۰۱۲ و خرید شبکه‌ی اجتماعی Yammer به قیمت ۱.۲ میلیارد دلار اشاره کرد.

 

ورودی ردموندی‌ها به بازار کنسول‌های بازی در سال ۲۰۰۱ اتفاق افتاد. آن‌ها با عرضه‌ی کنسول بازی ایکس باکس، جنگی تمام‌عیار با بازیگران اصلی این صنعت یعنی سونی و نینتندو شروع کردند. نسخه‌ی بعدی کنسول مایکروسافت که موفقیت‌های زیادی برای این شرکت به همراه داشت، در سال ۲۰۰۵ و تحت نام XBOX360 عرضه شد.

ایکس باکس وان، محصول بعدی مایکروسافت در دنیای بازی‌های ویدیویی بود که برای رقابت با پلی استیشن، در ماه می سال ۲۰۱۳ عرضه شد. نسخه‌ی پیشرفته‌ی کنترلر کینکت نیز همراه با کنسول جدید به بازار معرفی شد که با استقبال نسبی علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیوی روبرو شد.

در جولای سال ۲۰۱۳، شرکت ردموندی اعلام کرد که قصد دارد تقسیم ‌بندی جدیدی در دپارتمان‌های خود اعمال کند. از آن تاریخ، بخش‌های اصلی مایکروسافت شامل سیستم ‌عامل، اپلیکیشن، رایانش ابری و دستگاه‌های سخت‌افزاری شدند.

 

تغییر مدیر عامل مایکروسافت :

سال‌های اخیر مایکروسافت با تغییرات اساسی مدیریتی وهمچنین ورود به بازارهای جدید نرم‌افزاری و سخت‌افزاری همراه بوده است. در ۴ فوریه‌ی سال ۲۰۱۴، استیو بالمر که دوران پرفرازونشیبی در ردموند گذرانده بود، از سمت مدیرعاملی کنار گذاشته شد. ساتیا نادلا که پیش از این به‌عنوان مدیر بخش‌های رایانش ابری و محصولات اینترپرایز فعالیت می‌کرد، جایگزین بالمر شد. در سمت ریاست هیئت مدیره، بیل گیتس جای خود را به جان تامپسون داد و از آن تاریخ تنها به عنوان مشاور فناوری در شرکتی که خودش روزی تأسیس کرده بود، به فعالیت می‌پردازد.

 

خریداری شرکت نوکیا توسط میکروسافت :

خریداری شرکت نوکیا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خریدهای مایکروسافت در همین سال و در ۲۵ آوریل اتفاق افتاد. غول نرم‌افزاری با برنامه‌ی سلطه بر بازار موبایل، شرکت بحران‌زده‌ی نوکیا را با قیمت ۷.۲ میلیارد دلار خریداری کرد. بخش جدید که با پیوستن نوکیا تأسیس شد، Microsoft mobile Oy نام گرفت. البته بازار موبایل و گوشی‌ های هوشمند هیچ‌گاه برای مایکروسافت مفید نبود. یکی از بزرگ‌ترین شکست‌ های مایکروسافت در این بازار، ضرر ۷.۶ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۵ بود که به اخراج ۷۸۰۰ کارمند انجامید.

از دیگر شرکت‌هایی که در سال‌های اخیر توسط ردموندی‌ها خریداری شده‌اند می‌تواند به Mojang، خالق بازی ماین‌کرفت با قیمت ۲.۵ میلیارد دلار اشاره کرد. خرید بعدی، شرکت امنیتی Hexadite بود که با قیمت ۱۰۰ میلیون دلار به تصاحب مایکروسافت در آمد.

 

میکروسافت سرفیس هاب :

مایکروسافت سرفیس هاب یکی از این محصولات است که در ۲۱ ژانویه‌ی سال ۲۰۱۵ عرضه شد. جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌عامل محبوب مایکروسافت یعنی ویندوز ۱۰ نیز در دوران مدیرعاملی ساتیا نادلا در ۲۹ جولای ۲۰۱۵ عرضه شد. معرفی سرویس واقعیت مجازی هولولنز نیز همزمان با ویندوز ۱۰ انجام گرفت. جدیدترین نسخه‌ی ویندوز سرور با نام ویندوز سرور ۲۰۱۶ در سال ۲۰۱۶ عرضه شد که می‌توان نام آخرین سیستم‌عامل مایکروسافت را برای آن در نظر گرفت.

در مارس سال ۲۰۱۶، مایکروسافت اعلام کرد که بخش‌های کامپیوتر شخصی و ایکس باکس با یکدیگر ادغام و پلتفرم ویندوز یونیورسال تأسیس خواهد شد. از دیگر برنامه‌های اخیر مایکروسافت، پلتفرم آموزشی Intune for Education است که از قابلیت‌های رایانش ابری برای مقاصد آموزشی استفاده می‌کند.

از اتفاقات عجیبی که در سال‌های اخیر در برنامه‌های ردموندی‌ها رخ داده، پیوستن به بنیاد لینوکس است. آن‌ها در نوامبر سال ۲۰۱۶ با پرداخت حق عضویت سالانه ۵۰۰ هزار دلار به‌عنوان عضو پلاتینیوم این بنیاد به آن ملحق شدند. نکته‌ی جالب این عضویت این است که در سال ۲۰۰۱، استیو بالمر، لینوکس را «سرطان» نامیده بود.

 

وب گاه میکروسافت از اوایل کار تا به الان :

یکی از اولین صفحه‌های اصلی سایت مایکروسافت بین آوریل 1994تا اوت 1995

 

صفحه اصلی سایت مایکروسافت در دسامبر سال 1993

 

صفحه اصلی سایت مایکروسافت در نوامبر سال 2006

 

صفحه اصلی سایت مایکروسافت (انگلستان) از سال 2007تا اواخر 2008

 

مدارک مایکروسافت:

مایکروسافت برای استفاده بهتر و تخصصی تر توسعه دهنده ها، کلاس هایی برگزارمیکند و مدارک معتبری به افرادی که  شرکت میکنند در صورت قبولی افراد در آزمون این کمپانی میدهد. از نظر اعتبار وکلاس جهانی معتبر وبین المللی است و با مدارک این کمپانی هرجای جهتن میتوانید مشغول کار شوید.

سطوح مدارک این کمپانی از سطوح پایین تا بالا به ترتیب:

1.mat

2.mcsa

3.mcse

4.mcsd

 

مدارک مایکروسافت عبارت است از:

CLOUD PLATFORM & INFRASTRUCTURE.1

MOBILITY.2

DATA MANAGEMENT & ANALYTICS .3

 PRODUCTIVITY.4

APP BUILDER.5

Business Applications.6

 

سیرتکامل لوگو مایکروسافت طی ۳۷ سال اخیر :

حدود ۳۷ سال از فعالیت مایکروسافت می‌گذرد و طی این سال‌ها ۵ بار لوگوی این شرکت تغییر کرده است. در واقع لوگو نشان اصلی هر برند و یا شرکتی است اما به نظر می‌رسد که مایکروسافت از اعمال تغییرات اساسی در لوگوی خود هیچ‌وقت ترس به دل راه نداده است.

لوگوی جدید مایکروسافت براساس تغییرات بنیادی که در اکوسیستم این شرکت اعمال شد، تغییر پیدا کرد و شبیه نسان مجموعه‌های نرم‌افزارهای چون ویندوز فون ۸، آفیس ۲۰۱۳ و ویندوز ۸ گردید.

این لوگو که در زمان تاسیس این شرکت در سال ۱۹۷۵، ارائه شد.

در سال ۱۹۸۰لوگوی شرکت ماکروسافت را تغییر دادند. این لوگو دقیقا در زمان مهاجرت مایکروسافت به واشینگتن معرفی شد:

۲ سال بعد،‌ لوگوی مایکروسافت مجددا دستخوش تغییراتی شد. دقیقا یک سال پس از معرفی این لوگو، IBM سیستم‌عامل MS-DOS 1.0 را در کامپیوترهای شخصی (PC) بکار گرفت.

 

۵ سال بعد یعنی یک سال پس از آنکه مایکروسافت به شرکت سهامی عام بدل شد، لوگوی این شرکت مجددا تغییر یافت و این بار برای ۲۵ سال نشان رسمی مایکروسافت باقی ماند. سه سال بعد از معرفی این لوگو مایکروسافت موفقیت‌های بزرگی را بدست آورد و به قطب نرم‌افزاری دنیا بدل شد.

در نهایت لوگوی مایکروسافت به پس از ۲۵ سال مجددا دستخوش تغییر شده است. همان طور که مشاهده می کنید شکل لوگو به مرور زمان نه تنها پیچیده تر نشده است که حتی با حفظ فرمت و اصول ابتدایی ساده و ساده تر شده است دیگر از خطوط راه راه خبری نیست فونت ها نه حالت منحنی دارند و نه شکسته کلمات در هم آمیختگی شدیدی ندارند و با فاصله مناسب کنار هم قرار گرفته اند.این اولین لوگوی مایکروسافت است که در آن از رنگ‌های مختلف استفاده شده است. هر کدام از رنگ‌های این لوگو نشانگر یکی از سرویس‌های اساسی این شرکت است.

 

معیار‌های مایکروسافت برای استخدام :

سالانه ۲ میلیون کارمند، رزومه‌های خود را برای مایکروسافت می‌فرستند و امیدوارند که توسط این کمپانی استخدام شوند.

مهارت‌های مهم برای استخدام :

برای دنبال کردن رویای استخدام در مایکروسافت، لازم نیست که حتماً در حیطۀ فنّاوری فعالیت داشته باشید. موقعیت‌های کاری متعددی در حیطه‌های منابع انسانی، مالی، تجاری، فروش، قانونی و پژوهشی در این شرکت وجود دارد، اما برای عضویت در گروه بزرگ مایکروسافت از شما انتظار می‌رود مهارت‌های زیر را دارا باشید:

توانایی برقراری ارتباط

توان ارتباط برقرار کردن با دیگران معمولاً یکی از مهارت ‌هایی است که برای تمام مشاغل به آن نیاز خواهید داشت. بهتر است علاوه ‌بر تقویت توانایی‌های کلامی، مهارت ارتباط نوشتاری را نیز تقویت کنید.

مهارت حل مسئله

فردی که ‌بتواند راه‌حل‌های کاربردی و خلاقانه برای مشکلات ارائه دهد، ارزش خود را برای کمپانی اثبات کرده است.

توان کنار آمدن با چالش‌ها

فهمیدن این که چرا مدیران مایکروسافت به دنبال افرادی هستند که می‌توانند با چالش‌ها دست‌وپنجه نرم کنند سخت نیست؛ زیرا تقریباً تمام موقعیت‌های کاری ، چالش‌برانگیز هستند. می‌توانید توانایی سروکار داشتن با چالش‌ها رادرمصاحبه نشان دهید.
مثلاً موقعیت چالش‌برانگیزی از محیط‌های کاری قبلی‌تان را مثال زده و با رویکردی مثبت به توضیح راه‌حل‌تان برای مقابله با آن بپردازید. علاوه ‌بر این، مهارت‌های دیگری نیز وجود دارند که دارای اهمیت فراوان هستند:

  • توانایی گوش دادن فعال
  • توان انجام کار تیمی
  • مهارت کار با کامپیوتر
  • مهارت رهبری و مدیریت
  • توانایی تصمیم‌گیری

سؤالاتی که در طول مصاحبه از شما پرسیده می‌شود بسته به شغل درخواستی‌تان متفاوت خواهد بود با این حال برخی از سؤالاتی که در طول مصاحبه مایکروسافت رایج هستند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • درباره موقعیتی که در شرایط تیمی سختی قرار داشته‌اید توضیح دهید.
  • اگر استخدام شوید در طول 30، 60 و 90 روز چه تأثیری روی شرکت خواهید داشت؟
  • چطور کارها را به نتیجه می‌رسانید؟
  • وسیلۀ الکترونیکی موردعلاقه‌تان چیست؟
  • چه پیشنهادهایی برای بخش مشتریان دارید؟

 

 

 

 

مایکروسافت چگونه افراد را بدون مدرک دانشگاهی استخدام می کند؟

 

مدیران مایکروسافت در مصاحبه‌ای با سایت Business Insider در مورد دلایل چنین رویکردی صحبت کردند. به گفته آن‌ها برداشتن شرط مدرک دانشگاهی برای جایگاه‌های شغلی رده پایین، به مایکروسافت اجازه می‌دهد تا افراد مستعد بیشتری را جذب کرده و به نیروی انسانی خود تنوع ببخشد.

«ان جانسون» (Ann Johnson) از مدیران ارشد بخش امنیت سایبری مایکروسافت می‌گوید با مدرک دانشگاهی نمی‌توان در مورد عملکرد شغلی فرد قضاوت کرد. او به افراد توصیه می‌کند تا روی تقویت مهارت‌های نرم مثل انجام کارِ گروهی و کنجکاوی تمرکز کنند و اشتیاق بالایی برای خودآموزی و یادگیری سریع داشته باشند.

پینگ لوک (Ping Look)، از دیگر مدیران بخش امنیت سایبری مایکروسافت می‌گوید کارجویانی که بدون مدرک دانشگاهی برای این شرکت رزومه ارسال می‌کنند، نشان می‌دهند که عزم بالایی دارند و این مساله برای وی اهمیت بالایی دارد:

برخی شرکت‌ها فقط به خاطر اینکه کارجو مدرک دانشگاهی ندارد، او را به مصاحبه دعوت نمی‌کنند. ما این فرصت را به این دسته از کارجو‌ها می‌دهیم؛ چون نشان می‌دهند که برای به دست آوردن موقعیت شغلی تمایل بالایی دارند. گپ زدن با آن‌ها ایرادی ندارد.

یکی از مدیران بخش امنیت پلتفرم Azure نیز می‌گوید کارمندانی که مدرک دانشگاهی ندارند، قدرت تیم او را افزایش داده اند.

 

 

بیل گیتس (Bill Gates)  :کاری که بلد نیستی را انجام بده

مهم‌ترین درسی که بیل گیتس از پدرش آموخت چه بود؟ در کارها سرمایه گذاری کن، حتی اگر آن کارها را خوب بلد نیستی. بیل گیتس در مصاحبه ای که با مجله ی فورچن داشته است، به یاد می آورد که هم پدر و هم مادرش “او را به انجام ورزش های بسیار متفاوتی مثل شنا، فوتبال و فوتبال آمریکایی تشویق می کردند.” بیل گیتس می گوید: “آن زمان فکر می کردم که انجام این ورزش ها کار بیهوده ای است، اما بعدتر معلوم شد که این طور هم نیست. در واقع همین ورزش کردن من را در معرض موقعیت های مختلف مدیریتی قرار داد. ورزش کردن باعث شد به جای چسبیدن به اموری که انجام دادنشان برایم بسیار راحت بود، بفهمم که در انجام دادن بسیاری کارها، خوب و کارآمد نیستم.”

 

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *