استعدادیابی کودکان           

  استعدادیابی کودکان          

انواع روش ­های استعدادیابی وجود دارد که باید به این نکته ی بسیار مهم توجه کنیم تا از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنیم. زمانیکه از استعداد کودکان شناخت کافی را پیدا کنیم، می توانیم برنامه هایی متناسب را برایش تدوین کنیم تا بتوانند ان استعداد را رشد وشکوفا دهند و در نهایت پیشرفت کنند. همچنین بتواند در آینده به عنوان  فردی مسئولیت پذیر و موثر در جامعه خدمت کند. 

بهتر است که این نکته ی مهم را نیز بدانید که برای استعدادیابی کودکان روش های مختلفی وجود دارد. با کمی تحقیق و بررسی در مورد این روش ها و با توجه به امکانات و شرایط خود می توانید بهترین روش را انتخاب کرد.

مشاوره استعدادیابی کودکان

کودکان در سنین پایین با استعدادهای ذاتی و متفاوتی در زمینه ‌های مختلف مواجه می ‌شوند. دریافت مشاوره استعدادیابی به والدین و مربیان کمک می‌ کند تا استعدادهای کودکان را بهتر شناسایی کنند و آن ‌ها را در راستای توسعه و بهره ‌برداری از این استعدادها هدایت کنند. مشاوره استعدادیابی کودکان به والدین کمک می ‌کند تا مسیر تحصیلی مناسبی را برای آن ها انتخاب کنند. با شناخت استعدادها و علاقه‌ مندی های کودکان، می‌ توان بهترین تصمیمات را در مورد انتخاب رشته تحصیلی و دوره‌ های آموزشی بگیرند.

از طریق مشاوره استعدادیابی کودکان، می‌ توان نقاط قوت و ضعف فرزند خود را شناسایی کرده و برنامه ‌هایی برای تقویت نقاط قوت و مدیریت نقاط ضعفشان تدوین کنید. شناخت استعدادهای فردی و تجربه موفقیت ‌هایی که از طریق توانایی ‌ها و استعدادهای شخصی به دست می ‌آید، باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان می‌ شود و آن‌ ها را برای رشد و پیشرفت بیشتر ترغیب می ‌کند. به طور کلی، مشاوره استعدادیابی کودکان به والدین کمک می ‌کند تا استعدادها و توانایی ‌های ذاتی فرزند خود را شناسایی کنند و برای استفاده از آن‌ ها به بهترین شکل ممکن در زندگی حرفه‌ ای و شخصی، برنامه ‌ریزی کنند. برای دریافت استعدادیابی شغلی بزرگسالان و کودکان می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نکاتی که در زمینه استعدادیابی کودکان باید به آن توجه کنید

توانایی های آن ها را نادیده نگیرید

اگر متوجه توانایی یا استعدادی در فرزند خود شدید، بسیار به ان توجه کنید، زیرا بسیار در آینده ی آن ها تاثیرگذار است. یکی از تاثیرات مهم آن ایجاد اعتماد به نفس در فرزندتان است که تاثیر زیادی در رفتار او هنگام روبه رو شدن با مشکلات دارد.

فرزندان خود را وادار به انجام کاری نکنید

به فرزندتان فضا بدهید و کاری کنید تا ذهنش برای انجام کارهای مختلف باز باشد. این کار باعث می شود تا استعداد و توانایی کودک مشخص شود و در نهایت فردی خلاق شود تا در تک تک مراحل زندگی موفق شود.

به آن ها اعتماد کنید

برای رشد و استعداد فرزندتان باید به آن ها اعتماد کنید، این اعتماد کردن بسیار مهم است چون زمینه ی رشد را آسان تر می کند و باعث ایجاد ارتباط صمیمی بین فرزند و والدین می شود. این دوستی پیشرفت در زندگی فردی و اجتماعی فرزند دلبندتان را رقم می زند.

برای شناخت فرزندتان زمان بگذارید

در صورتی که برای فرزند خود زمان کافی بگذارید، موجب می شود تا از او شناخت کافی داشته باشید و ارتباط موثری را نیز با او برقرار کنیدکه باعث شکل گیری رشد روانی مناسبی می شود. لازم به ذکر است که این ارتباط نزدیک فرزند با والدین در هر سنی بسیار ضروری است.

فرزندتان را همراهی کنید

همراهی شما باعث دلگرمی فرزندتان در مسیر پیشرفتش می باشد که باید این همراهی در زمینه های مختلف انجام شود تا باعث شکوفایی استعداد فرزندتان شود. این همراهی انگیزه ی فرزندتان را در راه رسیدن به خواسته هایش افزایش می دهد.

به علایق و سلیقه ی فرزندتان احترام بگذارید

Happy kids laying on the floor holding books – the colorful world of reading

از دیگر عواملی که به شناسایی درست استعداد فرزندتان کمک می کند، احترام به نظر، علایق و سلیقه ی اوست که باعث می شود فرزندتان راحت تر خواسته هایش را بیان کند. این احترام باعث شکل گیری شخصیتی مستقل و خودساخته می شود.

از آن ها انتظارات معقول ودر حد توان فرزندتان داشته باشید

توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است، زیرا در صورت هر گونه بی توجهی به این مسئله و داشتن  انتظارات نامعقول، از او انسانی ضعیف و بی اعتماد به نفس می سازد و در بزرگسالی دچار مشکلات زیادی می شود.

از معلم فرزندانتان کمک بگیرید

معلمان نیز افراد بسیار مهمی هستند که شما را در شناسایی استعداد فرزندتان کمک می کنند. شاید این سوال برایتان به وجود آید که علت این قضیه چیست ؟

زیرا کودکان زمان زیادی را در مدرسه و با معلم های خود صرف می کنند. به همین دلیل آن ها می توانند شما را شناخت توانایی های فرزندتان کمک کنند.

سن استعدادیابی کودکان

از نظر کارشناسان زمان مناسب برای استعدادیابی کودکان 3 تا 6 سالگی است. به این صورت که تست‌ های هوش و انواع مختلف آزمون‌ های روانی انجام می شود که توانمندی‌ های منحصر به فرد کودک مشخص شده و با آگاهی بیشتر می توانند این توانمندی‌ ها را پرورش دهند.

چرا استعدادیابی در کودکان ضرورت دارد؟

استعداد، ذاتی می باشد که باعث ایجاد توانمندی‌ های بالقوه در انسان می‌ شود. اما باید بدانیم همه ی کسانی که در زمینه‌ های مختلف استعداد دارند، دلیلی بر این نیست که قطعا می توانند به موفقیت دست پیدا کنند. در صورتی که استعدادیابی کودکی انجام نشود، ممکن است هرگز از ویژگی های منحصر به فرد کودک تان آگاه نشوید و استعدادهایش از بین برود.

استعدادها و توانایی‌ های فردی در هر یک از کودکان بر اساس عوامل مختلفی شکل می‌ گیرند و می‌ توانند در زمینه‌ های مختلفی مانند هنر، علم، ورزش، ریاضیات، زبان‌ و غیره باشند. همچنین، هر کودک ممکن است استعدادهای چندگانه داشته باشد.

مهمترین نکته این است که استعدادها ممکن است در زمان‌ ها و شرایط مختلف به نحوه متفاوتی ظاهر شوند و بسته به محیط، تجربه‌ ها، تحریکات و توانایی‌ های فرد، می‌ توانند تغییر کنند. بنابراین، استعدادهای فردی را نباید به صورت ثابت و یک‌ باره در نظر گرفت، بلکه به طور مداوم نیاز به شناخت و توسعه دارند. استعدادهای فردی ممکن است در حوزه‌ های مختلف به نحوه مختلفی بروز پیدا کنند. برای مثال، یک کودک ممکن است در حوزه‌ های هنری استعداد داشته باشد، در حالی که در زمینه‌ های علمی یا ورزشی به نظر عموم یک فرد بی استعداد باشد. بنابراین، مهمترین نکته این است که هر فردی دارای استعدادهای منحصر به فرد خود است و نیاز به شناخت و توسعه آن‌ ها دارد تا بتواند بهترین نسخه از خودش را در زندگی حرفه‌ ای و شخصی بتواند نمایان کند.

استعدادیابی در موارد مختلف

نظریه هوارد گاردنر

هوارد گاردنر نظریه ی هوش چند گانه را مطرح کرد، زیرا تا قبل از این نظریه، هوش و استعداد را به عنوان یک مفهوم می دانستند و برای سنجش آن از ضریب هوشی یا IQ استفاده می کردند.

در این نظریه، گاردنر به هوش‌های کلامی، منطقی و ریاضی، بصری و فضایی، موسیقیایی، بدنی و جنبشی، هوش درون فردی، برون فردی و طبیعت گرایی اشاره کرد. حال اگر کسی در یک زمینه استعداد نداشت، نمی توان گفت که او انسان بدون استعدادی است و نمی تواند در زندگی موفق شود، بلکه او فقط در یک حوزه ی دیگر استعداد دارد.

مشاوره استعدادیابی کودکان چه کمکی به فرزند من می کند؟

مشاوره استعدادیابی کودکان به والدین در شناخت بهتر و بهره‌ گیری از استعدادهای فرزندان خود کمک می‌ کند. این نوع مشاوره به والدین کمک می‌ کند تا بهترین راهکارها و روش‌ هایی را برای شناسایی، توسعه و پرورش استعدادهای فرزندانشان انتخاب کنند.

  • شناسایی استعدادهای فردی: مشاوره استعدادیابی به والدین کمک می‌ کند تا استعدادهای منحصر به فرد فرزندان خود را شناسایی کنند. این استعدادها ممکن است در زمینه‌ های مختلفی از جمله هنر، علوم، ورزش، فناوری و غیره باشند.
  • ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه استعدادها: مشاوران استعدادیابی کودکان می‌ توانند به والدین راهکارهایی ارائه دهند تا استعدادهای فرزندانشان را توسعه دهند. این امر شامل ارائه فعالیت‌ ها، دوره‌ های آموزشی و فرصت‌ های مختلفی است که به فرزندان کمک می‌ کند تا استعدادهای خود را بهبود بخشند.
  • پشتیبانی در انتخاب مسیر حرفه‌ ای: استعدادهای فرزندان شما می‌ تواند در انتخاب مسیر حرفه‌ ای شغلی برای آن ها بسیار تاثیرگذار باشد. پشتیبانی در انتخاب مسیر حرفه‌ ای به والدین کمک می‌ کند تا فرزندانشان در انتخاب شغل و حرفه‌ ای که با استعدادها، علاقه‌ و اهداف آن‌ ها هماهنگ است، موفقیت زیادی را کسب کنند.
  • ارتقاء اعتماد به نفس: شناخت استعدادها و نقاط قوت فرزندان می‌ تواند به افزایش اعتماد به نفس آن‌ ها کمک کند. والدین با شناخت بهتر استعدادهای فرزندانشان، می‌ توانند آن‌ ها را در راهی که استعدادهایشان را بیشتر بروز می‌ دهد، پشتیبانی کنند که این امر می‌ تواند اعتماد به نفس آن‌ ها را تقویت کند.
  • کمک برای سازگاری با خانواده: مشاور استعدادیابی کودکان می‌ تواند به سازگاری والدین با استعدادهای فرزندانشان کمک کند.

در نهایت این که برای شناسایی توانایی و استعدادهای فرزندتان باید زمان زیادی را با او بگذرانید و عملکردش را به مرور زمان بررسی کنید. این شناخت، فرزندتان را در بزرگسالی از سردرگمی نجات خواهد داد و مسیر برایش روشن می شود.

3 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *